737 ще са секциите в чужбина. 12 771 са секциите у

...
737 ще са секциите в чужбина. 12 771 са секциите у
Коментари Харесай

737 секции в чужбина за вота на 2 април, 12 771 - тези в страната

737 ще са секциите в чужбина. 12 771 са секциите у нас. 240 от тях са преносими. 5 са записаните социологически организации, които ще наблюдават по какъв начин вървят настройките на гласоподавателите на 2 април, както и 3 интернационалните организации ще следят за честността на вота. Това разгласи на брифинг Росица Матева.

15 са родните организации, които ще съблюдават почтено ли протичат изборите . Гражданите могат да намерят информацията, която ги вълнува на уеб страницата на изборната администрация. Има и раздел за изборите в чужбина. Жандармерията охранява машините за вота. Там могат да влизат единствено тествани от службите лица. Съвсем скоро и Външно ще има достъп до машините, стана ясно от коментара на Росица Матева.

Видеонаблюдението не би трябвало са забави процеса , съгласно нея. ЦИК предлага първо да се броят хартиените бюлетини и след това тези от машините. Също по този начин първо да се попълни черновата на протоколите. Бюлетините ще се демонстрират на членовете и наблюдаващите в секциите. Този, който ще изчита резултата от всяка бюлетина би трябвало да приказва високо и ясно, с цел да се чува от видеонаблюдението.

В събота преди вота ще се направи пробно свързване с устройствата за видеонаблюдение. са обезпечили задоволително аварийни устройства, стана ясно още от думите на Росица Матева. От ЦИК не чакат проблем със запълването на съставите на секционните комисии зад граница. Ако простъпка бюлетина от машина бъде пусната в кутията за хартиената бюлетина или назад тя ще се брои.
 ЦИК сподели 2 бюлетини и две кутии, в които те ще се събират
ЦИК сподели 2 бюлетини и две кутии, в които те ще се събират

На фона на първичното решение гласовете да се броят заедно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР